Polskie Zakłady Zbożowe „PZZ” w Krakowie S.A. są producentem mąki pszennej. Produkcja odbywa się w nowoczesnym zakładzie – Młynie św. Marcina uruchomionym 2 lata temu.

Przedsiębiorstwo zdobyło tytuł Laureata i Srebrne Godło w 14. edycji Programu Najwyższa Jakość Quality International za swoje przetwory zbożowe: mąki dla firm przemysłowych, piekarniczych i cukierniczych, mąki i kaszę mannę dla odbiorców hurtowych i detalicznych.

 

Jako konsumenci zwracamy baczną uwagę na jakość używanej przez nas  wody. Równie ważna dla nas jest jakość konsumowanego lodu, który z tej wody powstaje. Lód przez wiele stuleci traktowany był jako środek konserwujący żywność, z czasem stał się produktem spożywczym, a także materiałem użytkowym, z którego powstają niekonwencjonalne produkty, a także dzieła sztuki.

Zobacz również

Europejskie Forum Jakości i Innowacyjności 2017

Europejskie Forum Jakości i Innowacyjności 2017- 17 listopada 2017

17 listopada 2017 w Hotelu Czarny Potok Resort SPA & Conference w Krynicy-Zdroju odbyło się Europejskie Forum Jakości i Innowacyjności oraz Gala podsumowująca XI edycję Programu Najwyższa Jakość QI 2017.

Brakuje środków na realizację kontraktu? Sprawdź, jak może pomóc faktoring kontraktowy.

Brakuje środków na realizację kontraktu? Sprawdź, jak może pomóc faktoring kontraktowy.

Przy realizacji długoterminowej inwestycji, w ramach której powstają należności o wydłużonym terminie zapłaty, wykonawca może uzyskać finansowanie, zanim jeszcze wystawi fakturę. Aby skorzystać z takiego modelu, warto rozważyć np. faktoring kontraktowy, który sprawdza się szczególnie w sytuacjach wymagających szybkiego pozyskania środków przy inwestycjach o długim horyzoncie czasowym. Dzięki temu przeciwdziała się problemom utrzymania płynności i minimalizuje ryzyko związane z długim oczekiwaniem na zapłatę za wykonaną usługę.